Velkommen til Alt i test

Velkommen til denne nye blog som primært har til formål at fortælle om alle de nye tests som finder vej til det danske marked.

De tests som vil blive beskrevet her er primært tests til hjemmebrug for den private forbruger. Det kunne være test til detektion af alkohol, narkotika eller noget helt tredje.

Den første type test som vi vil se nærmere på nu, er det som i daglig tale kaldes et alkometer eller en alkoholtest.

Et alkometer er et instrumentet til at måle en persons alkoholpromille. De professionelle typer af alkometer bruges i dag af politiet, behandlingscentre, hospitaler og militæret. Hos politiet bruges et alkometer til at bestemme hvorvidt en person er over eller under den tilladte grænse på 0,5 promille ved bilkørsel.

I behandlingsøjemed bruges et alkometer primært til at teste om en person har en alkoholpromille eller ej i forbindelse med f.eks. antabus eller anden medicinsk behandling.

Når vi her taler om et alkometer, tænkes der på et der kan anskaffes af helt almindelige borgere. Der findes flere forskellige typer af alkometer, lige fra de helt billige til ingen penge og op til over 10.000 kr.

Det vigtigste er at finde ud af, hvad man vil bruge et alkometer til. Skal det bruges til at bestemme om man er i stand til at køre bil, efter at have drukket nogle genstande alkohol, så skal det pågældende alkometer være udstyret med en brændselscelle, da det er det mest præcise der findes til måling af alkohol gennem udåndingsluften.

Skal alkometeret bruges til sjov og ballade, og er det ikke så vigtigt, om promillen der måles er helt præcis. Så kan et alkometer med “halv leder” sensor godt bruges.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>